Andreas Wismeijer (1975) is geboren in Rotterdam en groeide samen met zijn oudere broer op in Hendrik-Ido-Ambacht. Daar doorliep hij de middelbare school voordat hij Klinische Gezondheidspsychologie ging studeren aan de Universiteit van Tilburg. Ook heeft hij in die tijd nog een jaar Ergotherapie gestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam & Omstreken. Na zijn studie werd aan hem een VSB beurs toegekend waarmee hij zich aan de Universitat Autònoma de Barcelona in Catalonië kon specialiseren in Medische Psychologie.

Na er 7 jaar gewerkt te hebben als onderzoeker en docent keerde hij terug naar Nederland om in Tilburg te promoveren op zijn proefschrift over de psychologie van geheimen. Sindsdien werkt hij aan de Universiteit van Tilburg als docent en aan de Nyenrode Business Universiteit als Visiting Associate Professor op het gebied van de persoonlijkheidspsychologie, en maakt hij gebruik van inzichten uit de sociale en evolutionaire psychologie.

Een deel van zijn tijd besteed Wismeijer aan Wismeijer Science Translation, een consultancybedrijf dat hij heeft opgericht dat voor bedrijven en (semi-) overheidsinstellingen de meest recente wetenschappelijke inzichten over psychologische processen inzichtelijk en toepasbaar helpt maken.

Wismeijer houdt van werken, maar de broodnodige ontspanning vindt hij in de keuken, en hij kookt dan ook dagelijks. Andreas woont samen in Breda en is de trotse vader van Feline en Menthe.